‘Volgen volgen volgen’

Donderdagochtend, de twee oudste zijn naar school. Alleen met de jongste van bijna 1,5.

 

Papadag en thuis. Ineens kwam in me op dat ik nog erg graag een filmpje wilde downloaden van internet. Ging over een opa, een vader en een mus. En als ik iets in mijn hoofd heb dan wil ik dat ook graag gelijk doen. Siem wat bekertjes gegeven om mee te spelen en hij ging vol enthousiasme aan de slag. Mooi dan kon ik even dat filmpje downloaden. Maar net toen ik de laptop had opgestart, dat duurde even, kwam daar een klein lief blond kereltje aangekropen. Via de triptrap van een van zijn oudere broers kroop hij dapper naar boven. Boven aangekomen was hij in twee tellen vol trots op de tafel geklommen en was mijn dure macbook pro niet meer veilig…

 

Het lieve kereltje werd geduldig opgetild en bij zijn bekertjes teruggezet. Papa, ik dus, ging weer zitten achter de laptop. Nu zou het wel even lukken…. Mijn rechterwijsvinger had net de eerste letter aangetikt of ik hoorde wat geschuifel en een vrolijke kir. Het zal toch niet en ja, binnen drie tellen verscheen daar weer een kopje boven het tafelblad en de mollige beentjes klommen op de triptrap. Deze keer met een voldane glimlach voor papa, lees mij, in het verschiet. Mmmhh dacht ik, is dit nou een oefening volgen waarvan ik er zo vaak zoveel heb gedaan? Dus ik ging rustig zitten met Siem bij de bekertjes en we gingen spelen samen. Na welgeteld 1,5 min spelen begon dat filmpje weer te kriebelen…. Dat moet toch even snel kunnen…. Na 2 min spelen zat ik weer aan tafel achter de laptop. En deze keer zat Siem zeer triomfantelijk te grinniken toen hij soepeltjes vol trots in een recordtempo de weg naar ‘op’ de tafel weer had gemaakt.

 

Ik moest lachen om dat kleine ventje, gaf me gewonnen, mijn lesje geleerd. Wij zijn heerlijk gaan wandelen, hebben gespeeld en daarna was hij zo moe dat hij van 11.30 uur tot 14.30 uur is gaan slapen. En het filmpje, dat was die middag rustig gedownload…

 

ps. zie hier de link naar het (nota bene zeer toepasselijke) filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *