Loopbaancoaching

“Ik zit al jaren in dit vak en wil iets anders maar wat dan en hoe pak ik dat aan?” of bijvoorbeeld: “Het is tijd voor iets anders, ik heb meer in mijn mars en ik vind het leven te kort om te blijven doen wat ik al kan, nu loop ik vast…” Dit zijn een paar voorbeelden waar loopbaancoaching uitkomst kan bieden.

 

Voor wie
Loopbaancoaching is geschikt voor mensen die zich afvragen wat ze willen en mensen die afvragen hoe ze daar kunnen geraken. Als het gaat over loopbaankeuze of loopbaanontwikkeling werken we met vragen als: wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar?! Je loopt nu wat vast en kan een steuntje in de rug gebruiken, je zoekt iemand die kan structureren en je verder op weg helpt naar een betere toekomst!

 

Doelstelling
Helder krijgen wat je wilt. Weten waar je wilt eindigen. En er achter komen welke concrete stappen je moet ondernemen om daar te komen.

 

Inhoud werkvorm
Je leert duidelijk beseffen wat je krachten zijn en kan inschatten wat je positie op de arbeidsmarkt is. Je kan een ander in twee minuten schetsen wie je bent, waar je voor staat en wat je voor hen kunt betekenen.

 

We onderzoeken van welke bezigheden je energie krijgt? Waar beleef je plezier aan en wat gaat je over het algemeen gemakkelijk af? Het is niet onbelangrijk om te werken aan je zwakke punten, maar het is veel slimmer om te werken aan je sterke punten. Die krachten zouden de leidende factor moeten zijn in je carrière.

 

Ook krijg je een breder beeld van je competenties, wat weet en wat kun je al? Kunnen deze vaardigheden een meerwaarde zijn in een nieuwe loopbaan? Moet je nog iets bijleren, of wordt het misschien wel tijd dat je zelf les gaat geven? Je loopbaanpad is afhankelijk van wat je weet en wat je kunt en daarom het is verstandig om dat helder te hebben.

 

Voorbeelden van in te zetten werkvormen zijn: het oefenen van een sollicitatiegesprek, het houden van een korte pitch, 360 graden feedback uitzetten in je omgeving en het maken van verschillende tests om te komen tot een persoonlijkheidsprofiel.

 

Uitgangspunten
Een loopbaancoachingstraject kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van je vraag. Jij bent daarbij de leidende persoon en de coach zal spiegelen, doorvragen, structureren en prikkelen daar waar nodig.

 

Soms ben jij na drie gesprekken van een uur al verder geholpen om je pad te gaan bewandelen. En het kan ook zijn dat je daar na vijf of tien gesprekken pas bent. Onderweg komen we daar samen achter!

 

Durf je op onderzoek en wil je meer weten? Neem gerust contact op via info@egging-training-advies.nl of bekijk dit filmpje !