Vierde Blog, Arnon Grunberg

Arnon Grunberg was gisteren te gast in College Tour. Ik kende hem eigenlijk niet zo goed, Arnon Grunberg.  Tenminste niet zo live als in interviews.

 

Intrigerende persoon en erg open vond ik hem. Wat ik onder andere inspirerend vond was zijn slotwoord. Hij zei bijvoorbeeld: “als je de interesse verliest in je omgeving, in wie de ander is dan ben je begonnen met sterven”. Een mooie zin.

 

En dat maakt dat ik mij afvraag, zijn we dan al een beetje begonnen met sterven dan? Vandaar dat ik dat wel een interessant onderwerp vond om wat verder uit te diepen in dit blog. Interesse in de ander heb ik wel. Niet altijd, zeker niet altijd en het minst in de ochtend. Maar over het algemeen krijg ik regelmatig terug van mijn omgeving dat ik interesse heb in anderen. Peerby bijvoorbeeld ook. Dit is een app die ik sinds 4 weken heb en toevallig vandaag komt iemand 10 verhuisdozen lenen van me, via die app. Geeft ook juist energie merk ik, contact leggen en interesse tonen in anderen. Maar de wereld om mij heen, tonen die ook nog interesse in de ander of in hun omgeving. Ik vraag het mij af! Sterker nog, ik denk dat daar een groot issue zit van onze tijd. Inleven in de ander, doorvragen, eigen belangen opzij durven of willen zetten, het gebeurd niet zo vaak meer. Denk aan de Feyenoord hooligans die huis hielden in Rom
e afgelopen week. Of in bredere context aan het voortslepende conflict in Oekraïne. Gelukkig kunnen wij op micro niveau het goede voorbeeld geven.

 

Dus Arnon bedankt voor deze bewustwording en ‘aan de slag!’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *