Systemisch werken vaag?

Zoals de titel al doet vermoeden werk ik vaak systemisch… Wat is dat dan precies krijg ik vaak te horen? Velen zullen het met mij eens zijn als ik schrijf dat je het eigenlijk een keer moet meemaken om het antwoord daarop daadwerkelijk te weten. Toen ik in 2008 voor het eerst zelf in een systemische ‘opstelling’ stond was mijn kritische en nuchtere houding ook pas geheel weg.

In systemisch werk ‘voelen’ mensen wat hun plek is. Dit in tegenstelling tot het gevoel van ‘spelen van een rol’ (zie ook het vlog over Script). Het systeem, de groep waar jij bij hoort, dit kan je gezin maar ook je afdeling of een ander team zijn. Is pas rustig op het moment dat deze ‘plek’ daarbinnen voor iedereen klopt. Systemisch laat je dit dan letterlijk zien en ervaren in een opstelling. Het ‘onbewuste’ wordt zo bewust. Dit geeft inzicht en nieuwe mogelijkheden voor jezelf.

 

Vaag? Volgens mij is het antwoord dus JA!

Een keer ervaren om te onderzoeken wat het kan opleveren?

 

Dat kan. De eerst volgende dag zal zijn 27 januari 2017 bij Villa Klein Heumen in Nijmegen. 

Start 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) tot 17.00 uur. Investeringskosten inclusief uitgebreide lunch zijn € 140,- Voor meer informatie zie dit VLOG over systemisch werk of neem contact op via info@egging-training-advies.nl

 

schermafbeelding-2016-11-30-om-15-38-17

 

Graag tot dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *