Kans om uit je comfort te komen | Pas op; De Dramadriehoek!

“Nieuwsbrief 22 februari”

 

In deze nieuwsbrief lees je hoe jij uit je comfort zone kan komen. Waarom zou je? Omdat persoonlijke ontwikkeling nou eenmaal met vallen en opstaan gaat en vaak voelt dat niet comfortabel. Dat is nou eenmaal zo. Daarnaast ook een paar handige tips om uit de dramadriehoek te blijven. De wat? Denken sommigen misschien… Lezen dus als je meer wilt weten over dit nare en onbewuste fenomeen dat soms de kop op steekt!

 

Heb je lef in je donder en wil je weer een keer op onderzoek naar die plek waar the ‘magic happens’, gefeliciteerd want dan is dit je kans.  Klik hier voor meer info!

 

 

 

Ken je dat? Zonder het te beseffen schiet je weer in je rol. Je gaat toch een beetje helpen terwijl iemand iets prima zelf kan oplossen. Of juist lekker klagen over iets/iemand en weer een hele andere optie is heerlijk zielig zitten doen. Fijn toch dat favoriete klote gevoel! Zelf ben ik dol op de redder, vandaar dat ik ook trainer/coach ben geworden ????. Het nadeel van deze drama-driehoek (Karpman) is echter dat het niet autonomie bevorderend is. Onbewust leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf i.p.v. dat je ook kijkt naar je eigen aandeel hierin. Zie in de afbeelding boven hoe een groep zichzelf zo min of meer gevangen houdt. En hoe gaaf en effectief is het dan om niet in deze val te lopen en mensen zelf aan te spreken om hun gedrag in het hier en nu. Groepen mensen maak je op deze manier bewust van het eigen handelen en hierdoor zullen ze beter en effectiever gaan samen werken. Zo ontstaat de
winnaarsdriehoek waarin de aanklager leert feedback te geven vanuit de ik wil…boodschap. Het slachtoffer leert kijken naar zijn eigen rol in de lastige situatie en de redder het zelfoplossende vermogen van de ander niet miskent. Helder? Veel succes en voor vragen bel/mail gerust! En als toevoeging: vaak stap je vanuit ‘SCRIPT’ onbewust in de dramadriehoek, meer daarover weten? Klik dan op: mijn vlogs daarover. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *