Had Daan Roosegaarde een publieke afranseling in College Tour verdiend!?

Afgelopen weekend was College Tour. Net op uitzending gemist bekeken omdat ik las dat Daan Roosegaarde was weggelopen tijdens het programma. Geeft wel aan hoe sensatiebelust ik ben. En met mij nog vele anderen. Social media barst los over de vraag: had kunstenaar Daan Roosegaarde een publieke afranseling in College Tour verdiend? (kijk terug door HIER te klikken)

 

Had hij dit verdiend? Nee natuurlijk niet. Mogen er ook kritische vragen zijn, ja natuurlijk. Waarschijnlijk was dit geen probleem geweest als het geen opeenstapeling van argwaan en kritiek was. Maar goed ik wil er graag wat positieve punten uithalen want volgens mij zegt hij een paar zeer zinnige dingen en vangen hoge bomen nu eenmaal ook wat meer wind. Ik vond de volgende twee dingen inspirerend en de moeite waard om nog eens te delen:

  • Ping pong met je ideeën: Dus niet bowlen, gooien en klaar. Ping pong! Mijn vertaling naar mijn werk: co-creatie. Geef trainingen met elkaar vorm. Ik als trainer ben ‘maar’ een onderdeel. Zo ontstaan de nieuwe dingen waarvan je daarvoor geen erg had. Door te delen ontstaat ook verbinding. Een trainer/ouder/leider/coach/opa/oma wie dan ook kan dit toepassen. Voorwaarde en uitdaging is volgens mij wel dat je open moet staan voor de ander. Overigens sluit de Theory U hier mooi op aan, voor de liefhebbers zie HIER. Laat dus je eigen eerste idee soms los en go whith the flow, zoek de verrassing!
  • Tweede punt: We zijn geen consument maar bouwers. Triggerde me. En dit zit ook in alle kleine dingen. Ik kan een blog lezen maar ik kan er ook een schrijven. Ik kan wachten op een klant of hem benaderen. Pro-actief versus re-actief ed. Bijkomend voordeel is dat je als bouwer volgens mij voldoening haalt uit je werk. Of het nou lukt of niet, het gaat om de weg erheen.

 

Had kunstenaar Daan Roosegaarde een publieke afranseling in College Tour verdiend?

 

Graag lees ik reacties van jullie!

1 reactie

  • Sanne Schepers says:

    Ha Mark! Ik dacht naar aanleiding van afgelopen dinsdag: toch maar eens dit blog lezen. Leuke insteek om de positieve dingen eruit te pakken. Bij zowel je eerste als tweede punt dacht ik tijdens de uitzending ook: precies! Zo werken vinden wij ook fijn. De beste manier om iets te doen is het gewoon te doen. Zoiets. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *