Susan Smudde – Manager HRD LeasePlan, coaching en talentontwikkeling, verandermanagement

Ik werk al meerdere jaren met Mark samen. Hij ontwikkelt en verzorgt een aansprekend en innovatief leiderschapsprogramma voor onze potentials. Mark is erg gedreven om de deelnemers iedere keer weer slagen te laten maken en dat lukt hem ook iedere keer weer. Hij weet de juiste snaar te raken, met een prettige afwisseling van diepgang en luchtige humor.

Mieke Banken, opleidingscoördinator IVT kraam- en Thuiszorg.

Ik heb al verschillende keren een ‘Train de Trainer’ (Basisvaardigheden voor werkbegeleiders) dag gehad om mijn licentie verlengen. Deze dag stak er met kop en schouders bovenuit.Dat was de verdienste van de zeer gemotiveerde groep maar voor het overgrote deel de verdienste van trainer Mark.(Je krijgt de groep die je verdient) Met name het direct inspringen op zowel individuele als groepssituaties en daarmee aan de slag gaan, was enerverend en inspirerend. Mark gaf ons waardevolle bagage mee door het toepassen van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) waardoor wij ons bewust werden van waarnemingen, gedachtenpatronen en gedrag, zodat we, waar nodig blijvende veranderingen in communicatie en gedrag kunnen maken waardoor we als trainer (en ook in andere situaties!) tot betere resultaten kunnen komen. Dank!

Leadership Development Programma CZ

  • Mark wist ons steeds te prikkelen en uit te dagen.
  • Mark heeft ons als groep en mij persoonlijk (mede door het individueel coachingstraject)ontzettend geholpen leerdoelen te bereiken.
  • Mark is leuke vent en een goede trainer. Prima voorbereid en legt de juiste accenten voor individuen als de groep. Echt knap.
  • Mark voelt heel goed aan wat iemand nodig heeft en heeft mij persoonlijk echt concrete handvatten gegeven om mee verder te gaan.
  • Vooral vanuit rust confronteren; heel erg behulpzaam, geduldig, groep aan zet maken, maar ingrijpen als nodig.

Deelnemer van de training ‘Stagebegeleiding, hoe doen wij dat?’

Nu heb ik gelijk concrete handvaten om mee aan de slag te kunnen gaan met mijn studenten. Wat fijn dat het niet alleen zitten was maar dat er juist veel variatie in de training zat!

Reacties van deelnemers Deelnemer 4 daagse Winter Baak ‘Management van Mensen’

Mark is open en weet snel vertrouwen van een groep te winnen. Hij weet de kennis van de groep goed te ontlokken en te balanceren met zijn eigen kennis om ingewikkelde vraagstukken te beantwoorden.

Jurjen Bos, Teamleider Handhaving Provincie Overijssel

Mark, ik beveel je aan omdat je een uitstekende trainer bent. Ik heb zelf mogen ervaren dat jij zowel bij een groep als geheel, als bij ieder individu afzonderlijk, de juiste snaar weet te raken. De drang om mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling zit diep in jou geworteld. Om kort te gaan: een bevlogen en open trainer, die messcherpe observaties (er ontgaat hem weinig) weet te vertalen naar bruikbare handreikingen op alle niveaus, met een mooi evenwicht tussen gevoel en realisme.