Organisatieontwikkeling

‘Ont’wikkelen betekent in het schaakspel het in het spel brengen van de stukken vanuit de beginstelling, zodanig dat ze een goede positie innemen en een nuttige rol vervullen.

 

Bij organisaties werkt dit volgens ons niet anders.

 

Onze aanpak is daarom erg eenvoudig: uitzoomen in plaats van te kijken naar details; naar het vertrekpunt kijken om het einddoel te kunnen zien; openstaande rekeningen onder ogen zien om weer omzet te krijgen; mallemolens van patronen gaan zien om een andere weg te kunnen gaan; begrijpen dat problemen oplossingen voor iets anders zijn.

 

Deze manier van werken noemen wij “systemisch interveniëren”. Je moet er namelijk iets voor doen, interventies plegen en het lef hebben om niet alleen vanuit een ander perspectief te kijken, maar ook te handelen. In die zin kun je bij deze manier van werken niet aan de zijlijn blijven staan. Maar kleine en grote veranderingen zijn de beloning. Voor ieder die vanuit zijn eigen plek wil bijdragen aan de vitaliteit van organisaties. Bereidheid om de werkelijkheid onder ogen te zien en dromen en illusies los te laten.

 

Samen met u gaan wij graag dit proces aan. Om daarna te komen tot een programma dat bij uw organisatie past fungeren wij als spiegel, vragen wij door en zetten al onze expertise en onwetendheid met passie in!

 

Wilt u meer weten over wat Egging Training & Advies voor uw organisatie kan betekenen, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wie weet tot gauw…